Suomi 2010 20 € Lapset ja luovuus HOPEA PROOF  • Tuotenumero: 01449
  • Saatavuus: Varastossa
  • 89,00€
  • 59,00€


Alkuperäinen pakkaus,  sisältää kuvan mukaisesti:

- 20 € hopearaha kapselissa

- aitoustodistus

- rasia

(Ei rasiaa ympäröivää pahvinauhaa.)

 

Lasten ja luovuuden puolesta. Lapsia tulee kannustaa luovuuteen, joka on ihmisen arvokkain ominaisuus. Vuonna 2010 julkaistu Lapset ja luovuus -juhlaraha kuuluu Suomen Rahapajan Eettiset juhlarahat -sarjaan.

Lapset ja luovuus -juhlaraha on osoitus luovuuden tärkeydestä maailmassa. Olla ihminen on olla luova. Luovuus edistää ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Luovuus voi ilmetä kykynä toimia tarkoituksenmukaisella ja epätavanomaisella tavalla uusissa, yllätyksellisissä tai epämääräisissä tilanteissa.

Luovuus ei katso ammattia tai ikää – taiteilija, insinööri ja pieni lapsi voivat olla yhtä luovia. Vanhemmat voivat tukea lasten luovuutta antamalla lapsille mahdollisuuksia löytää heidän omat kiinnostuksenkohteensa.

Nuoren suunnittelijan esikoisteos

Lapset ja luovuus -juhlaraha on Suomen ensimmäinen juhlaraha, jonka aiheen valintaan saattoivat kaikki osallistua. Yli tuhat Suomen Rahapajan verkkosivuilla kävijää äänesti Lapset ja luovuus -juhlarahan aiheeksi taidelukiolainen Roope Määtän teoksen Taivaanrannan tuolla puolen.

Juhlarahan suunnittelija Roope Määtän mukaan Lapset ja luovuus kuvaa hetkeä, kun yksi mahdoton on saavutettu ja kurotetaan jo kohti uutta mahdottomuutta. Juhlaraha muistuttaa Määtän mukaan kuitenkin myös, että omat juuret on aina syytä muistaa.

 

Tekniset tiedot

Nimellisarvo
20 €
Metalli Hopea (Ag 925)
Halkaisija 38,61 mm
Paino 33,62 g
Lyöntimäärä 3 500 (BU), 10 000 (Proof)
Suunnittelija Roope Määttä
Vuosileima 2010
Julkaisupäivä 20.10.2010

 

Avainsanat: proof, hopea, suomi, 2010, finland, suomen, suomalainen, juhlaraha, juhlarahat, juhlarahoja