Kategoriat

Checkout maksupalvelut

Rahojen ja seteleiden kuntoluokitus

Kolikoiden kuntoluokitukset
 
UNC
 
Raha on virheetön ja täysin leimakiiltoinen
 

8

 
Rahassa ei ole kulumisen jälkiä ja sen
pinta on ehjä ja leimakiiltoinen, mutta
toisinaan lievästi tummunut.
 
6
 
Rahan korkeimmissa kohdissa on
hyvin pieniä käsittelyn jälkiä, muuten
yksityiskohdat ovat teräviä. Leimakiiltoa
ei enää ole.
 
4
 
Raha on tasaisesti kulunut korkeimmista
kohdista, mutta lähes kaikki yksityiskohdat
ovat selviä. Yleisvaikutelma
on vielä miellyttävä.
 

2

 
Raha on kulunut, sen yksityiskohdat
ovat epäselviä.
 

 

Seteleiden kuntoluokitukset

 
UNC Uncirculated : Seteli, ilman värimuutoksia, käsittelyvauroita, kuten taittojälkiä tai ryppyjä, ei viiltoja, tahroja tai pyöristettyjä kulmia.
AU About Uncirculated : Seteli, ilman värimuutoksia, erittäin vähäisiä käsittelyvaurioita, kevyt keskitaite mahdollinen (ei ryppyjä, eli paperin kuidun hajoamista), ei pyöristettyjä kulmia.
XF / EF Extremely Fine : Seteli, joka on vielä kirkas ja kaunis, mahdollinen ryppy tai jopa kolme kevyttä taitetta, kulmissa vähäistä kulumista.
VF Very Fine : Setelissä mahdollisesti pientä likaa tai tahroja, useat vaaka- ja / tai pystysuorat taitokset mahdollisia. Paperi on edelleen suhteellisen ehjä. Ei repeämisiä, mutta kulumista reunoissa ja kulmissa on mahdollista.
F Fine : Hieman pehmentynyt paperi, huomattavaa kulumista. Vähäistä repeytymistä reunoissa.  Selkeä, mutta ei raikkaan näköinen. Nidotuissa seteleissä reikiä, mutta ei kulumisesta johtuvia reikiä.
VG Very Good : Paljon kulumista. Paperi on pehmeä. Repeämät voivat ylettyä ulkoasuun. Värjäytymiset / värimuutokset mahdollisia. Keskellä mahdollisesti reikä johtuen kulumisesta. Seteli näyttää kuitenkin vielä esittelykelpoiselta.
G Good : Erittäin paljon kulumista, kuten VG, mutta enemmän. Kynämerkintöjä saattaa esiintyä. Pieniä osia setelistä saattaa puuttua.
FAIR Fair : Setelistä puuttuu isompia paloja.
POOR Poor : Huonoin mahdollinen laatu, erittäin kulunut, likainen, tahraantunut, teipattu palasia yhteen, yms.
 

Copyright @ 2008-2017 Eurokolikot.com