Saksa 2024 2 € Pyhän Paavalin kirkon perustuslaki F UNC

  • Saksa 2024 2 € Pyhän Paavalin kirkon perustuslaki F UNC


  • Tuotenumero: 11265
  • Saatavuus: Varastossa
  • 3,90€


Julkaisu: maaliskuu 2024

Lyöntimäärät: A: ? D: ?  F: G: ?  J: ?  (Yhteensä alustavasti 30 000 000)

Aihe: Frankfurtin perustuslain 175-vuotisjuhlavuosi (Frankfurtin perustuslaki tunnetaan myös nimellä Pyhän Paavalin kirkon perustuslaki, joka oli ensimmäinen yritys luoda yhtenäinen Saksan kansallisvaltio).

Kuvaus ulkoasusta: Kuva-aiheessa on useita temaattisia kerroksia. Kuva-aiheen etualalla on perspektiivikuva Pyhän Paavalin kirkosta, jonne kansallisen perustuslaillisen kokouksen jäsenet jonottavat sisään. Tämän kuvakerroksen taustalle on kuvattu perustuslakiasiakirja ja sulkakynä, jotka edustavat Frankfurtin parlamentin työn tulosta. Sommitelman kruunaavat kolme naishahmoa, jotka ovat yhtenäisyyden, oikeudenmukaisuuden ja vapauden allegorioita, sekä kolmivärinen lippu, jossa on musta, punainen ja kullanvärinen raita. Demokratian perusperiaatteet ilmaistiin Frankfurtin perustuslaissa ensimmäistä kertaa kirjallisesti ja perustavalla tavalla, ja eloisa kolmiulotteinen kohokuva kuvastaa näiden periaatteiden ajattomuutta. Kolikon yläosan sisäkehään on myös kaiverrettu teksti ”PAULSKIRCHENVERFASSUNG 1849” (Pyhän Paavalin kirkon perustuslaki 1849) ja alaosaan kolikon liikkeeseenlaskuvuosi ”2024”, liikkeeseenlaskun toteuttavan maan eli Saksan maakoodi ”D”, rahapajan tunnus (”A”, ”D”, ”F", ”G” tai ”J”) ja berliiniläisen taiteilijan Bodo Broschatin nimikirjaimet.

Avainsanat: unc, saksa, 2024, saksan, saksalainen, deutschland, germany, 2e, 2€, 2-euro, erikoiseuro, erikoisraha, juhlaraha