Suomi 2015 2 € Jean Sibelius PROOF

  • Suomi 2015 2 € Jean Sibelius PROOF


  • Tuotenumero: 03346
  • Saatavuus: Loppu
  • 69,90€


Julkaisupäivä: 18.02.2015

Lyöntimäärä: 11 000 (PROOF)

 

Jean Sibelius -erikoisraha peilikiiltoisena (PROOF)

Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty erikoisraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja juhlavaan rasiaan. Erikoisrahan mukana tulee aitoustodistus, jossa kerrotaan rahan tekniset tiedot ja tarina. 

Jean Sibelius (1865-1957) on kansainvälisesti menestynein suomalainen säveltäjä, jonka syntymän 150-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2015. Hän on toiminut ja toimii yhä esikuvana monille säveltäjille niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

 
Jean Sibeliuksen sävellyksistä tunnetuimpia ovat Sinfoniat 1-7, Finlandia, Valse triste, viulukonsertto op. 47 d-molli sekä kalevalaisesta kansanrunoudesta inspiraationsa ammentavat Kullervo ja Karelia-sarja.
 
Kahden euron erikoisrahan kansallisessa puolessa on kuvattuna Ainolan tähtitaivasta ja mäntypuita, joiden lomassa Sibelius on usein nähty valokuvissa. Sibeliukselle omistetun puolen on suunnitellut Nora Tapper. Erikoisrahan arvopuoli on samanlainen kuin tavallisessa kahden euron käyttörahassa. 
 
Jean Sibelius -kahden euron erikoisrahoja on lyöty yhteensä miljoonaa kappaletta. Kahden euron erikoisrahat ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euromaissa.
 

Avainsanat: proof, suomi, 2015, finland, suomen, suomalainen, 2e, 2€, 2-euro, erikoiseuro, erikoisraha, juhlaraha