Suomi 2015 5 € Maakuntien eläimet Häme PROOF  • Tuotenumero: 04622
  • Saatavuus: Loppu
  • 21,40€


Juhlaraha säilyy muistona kauneimpana peilikiiltoisena. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi Hämeen ilves-juhlaraha viimeisteltynä sitä suojaavassa, rahan tarinan kertovassa pakkauksessa.

 

Peilikiiltoisena (proof-laatuisena) Hämeen ilvestä muistava juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan koteloon. Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.
Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntaraha kuvaa Hämeen maakunnan maakunnan tunnuseläintä ilvestä. Juhlarahan arvopuolella on Hämeen historiallinen vaakuna.
Kaunis juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisema Hämeen ensimmäinen maakuntaraha kuvaa Hämeen vanhaa eränkäynnin perinnettä. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa Häme sai vuonna 2013 juhlarahan, jossa on kuvattuna Pyhän Laurin kirkko, yli vuosituhannen ajan hämäläiset yhteen kerännyt kokoontumispaikka.

Tupsuistaan ilves tunnetaan

Hämeen maakuntaeläin ilves, tunnetaan parhaiten tupsukorvistaan ja täplikkäästä karvapeitteestään. Äänettömästi ja yleensä pimeän turvin liikkuvaa ilvestä, on vaikea onnistua näkemään. Kallioisissa metsissä viihtyvä ilves on ainoa luonnonvarainen kissaeläimemme, jonka kanta on vahvistunut viime vuosikymmeninä rauhoituksen ansiosta..

Tekniset tiedot

Nimellisarvo 5 €
Metalli CuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija 27,25 mm
Paino 9,8 g
Laatu PROOF
Vuosileima 2015
Lyöntimäärä 35 000 (UNC), 10 000 (PROOF)
Suunnittelijat Nora Tapper, Erkki Vainio
Julkaisupäivä 08.06.2015

 

Avainsanat: proof, suomi, 2015, finland, suomen, suomalainen, 5e, 5€, 5-euro, juhlaraha, juhlarahat, juhlarahoja