Suomi 2015 5 € Maakuntien eläimet Uusimaa PROOF  • Tuotenumero: 03641
  • Saatavuus: Varastossa
  • 21,40€


Juhlaraha säilyy muistona kauneimpana peilikiiltoisena. Tilaa kokoelmaasi, lahjaksi ja muistoksi Uudenmaan siili-juhlaraha viimeisteltynä sitä suojaavassa, rahan tarinan kertovassa pakkauksessa.

Peilikiiltoisena (proof-laatuisena) Uudenmaan siiliä muistava juhlaraha on kaunein. Kiillotetulla leimasimella lyöty, viimeistelty juhlaraha on pakattu suojaavaan läpinäkyvään pilleriin ja rahan tarinan kertovaan koteloon. Pakkauksessaan raha kestää aikaa parhaiten kokoelmassa ja muistona.

Nimellisarvoltaan viiden euron maakuntaraha kuvaa Uudenmaan maakunnan tunnuseläintä siiliä. Juhlarahan arvopuolella on Uudenmaan historiallinen vaakuna.

Kaunis juhlaraha kuuluu Maakuntien eläimet -rahasarjaan, joka on kolmas Suomen historiallisia maakuntia muistava rahasarja. Suomen Rahapajan vuonna 2011 julkaisema Uudenmaan ensimmäinen maakuntaraha kuvaa Suomen varhaisteollista aikaa, jolloin monet suomalaiset elivät elämänsä ruukkimiljöössä. Maakuntien rakennukset -rahasarjassa Uusimaa sai vuonna 2012 juhlarahan, jossa Uusklassinen Tuomiokirkko ja Bysanttilais-venäläistä arkkitehtuuriperinnettä edustava Uspenskin katedraali kertovat Helsingin roolista idän ja lännen porttina.

Siili viihtyy kaupunkiympäristössä

Siili, tuo takapihojemme piikikäs tuhisija, on Uudenmaan nimikkoeläin. Siili elää kaupunkiympäristössä asutuksen tuntumassa ja on monien pihojen säännöllinen vieras. Siili liikkuu pääasiassa iltaisin ja öisin. Sympaattisena pidetty siili etenee pyöreästä ja lyhytjalkaisesta olemuksestaan huolimatta ketterästi ja ripeästi. Siili on levinnyt Suomeen 1800-luvulla ja on rauhoitettu eläin.

Tekniset tiedot

Nimellisarvo 5 €
Metalli CuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija 27,25 mm
Paino 9,8 g
Laatu PROOF
Vuosileima 2015
Lyöntimäärä 35 000 (UNC), 10 000 (PROOF)
Suunnittelijat Nora Tapper, Erkki Vainio
Julkaisupäivä 20.04.2015

 

Avainsanat: proof, suomi, 2015, finland, suomen, suomalainen, 5e, 5€, 5-euro, juhlaraha, juhlarahat, juhlarahoja