Belgia 2019 2 € EMI 25 vuotta NL COINCARD  • Tuotenumero: 09599
  • Saatavuus: Varastossa
  • 16,90€


Hollantilainen kortti.

Julkaisu: 2019

Lyöntimäärä: 155 000

Aihe : Euroopan rahapoliittisen instituutin (EMI) 25-vuotisjuhla

Kuvaus ulkoasusta : Kolikon sisäosassa on oikealla puolella EMI: n ensimmäisen puheenjohtajan Alexandre Lamfalussyn muotokuva, jonka alla on hänen nimensä. Vasemmalla puolella on lyhenne EMI ja sen yläpuolella vuosiluku 1994, joka viittaa instituutin perustamisvuoteen, jolloin Lamfalussy nimitettiin sen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Lyhenteen ”EMI” alla on useita toistensa päälle putoavia kolikkoja, joissa on ylimmästä alimmaiseen teksti ”€”, ”ECU” ja ”BEF”. Koska kyseessä on Belgian liikkeeseen laskema kolikko, kolikossa käytetään lyhennettä ”BEF”, joka on Belgian aiemman kansallisen valuutan lyhenne. Tämän kuvan tarkoituksena on symboloida siirtymistä kansallisista valuutoista Euroopan yhteiseen rahaan, euroon, sillä EMI: n keskeisenä tavoitteena oli perustaa Euroopan keskuspankkijärjestelmä, mukaan lukien EKP ja uusi valuutta. Kolikon vasemman puolen yläreunassa on teksti ”European Monetary Institute”.

Koska kolikot lyödään Alankomaiden kuninkaallisessa rahapajassa, vasemmalla puolella on Utrechtin rahapajan tunnus (Merkuriuksen sauva) sekä Belgian rahamestarin tunnus (Herzelen kunnan vaakuna). Maatunnus BE ja vuosiluku 2019 sijaitsevat alhaalla. Kolikon suunnittelijan (Luc Luycx) nimikirjaimet LL ovat oikealla puolella.


"25th anniversary of the European Monetary Institute (EMI)"

Avainsanat: unc, belgia, 2019, belgian, belgialainen, belgie, belgium, 2e, 2€, 2-euro, erikoiseuro, erikoisraha, juhlaraha