Andorra 2020 2 € Iberoamerikkalainen huippukokous PROOF

  • Andorra 2020 2 € Iberoamerikkalainen huippukokous PROOF


  • Tuotenumero: 10567
  • Saatavuus: Varastossa
  • 89,90€


Julkaisu: tammikuu 2021

Lyöntimäärä: 3500

Aihe: Andorrassa järjestettävä 27. iberoamerikkalainen huippukokous

Kuvaus ulkoasusta: Valtioiden ja hallitusten päämiesten 27. iberoamerikkalainen huippukokous pidetään Andorran ruhtinaskunnassa vuonna 2020.

Iberoamerikkalaisen konferenssin uusin ja pienin jäsen Andorra isännöi tätä korkeimman poliittisen tason kokousta, johon osallistuu 19 Latinalaisen Amerikan maata yhdessä Espanjan, Portugalin ja Andorran kanssa. Huippukokouksen avulla pyritään yhteisiin tavoitteisiin, kuten kestävään kehitykseen.

Kolikon kuva-aiheena on puu, joka koostuu ihmissilueteista ja rattaista. Siluetit symboloivat yhteiskunnan, kulttuurin ja koulutuksen yhdistymistä kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi. Rattaat symboloivat huippukokouksen osanottajien ajatusten ja ehdotusten välistä liikesynergiaa.

Puun vieressä on tämän 27. huippukokouksen logo. Sen yläosassa on kolme kolmiota, jotka kuvaavat Andorran lipun värejä. Sen alaosassa on kuusi kolmiota, jotka edustavat Andorran avautumista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kuva-aiheen ympärillä on teksti ”XXVII CIMERA IBEROAMERICANA ANDORRA 2020” (27. iberoamerikkalainen huippukokous, Andorra 2020).

"The 27th Ibero-American Summit in Andorra"


Avainsanat: proof, andorra, 2020, 2e, 2€, 2-euro, erikoiseuro, erikoisraha, juhlaraha