Suomi 2012 Rahasarja I Suomenlinna BU  • Tuotenumero: 03265
  • Saatavuus: Loppu
  • 34,90€


Yksi matkailijan tämän vuoden parhaista matkamuistoista on Suomenlinna-rahasarja, joka on seitsemäs Suomen majakat -teemassa julkaistava rahasarja. Rahasarja sisältää yhden kolikon kaikista vuoden suomalaisista metallisista käyttörahoista yhdestä sentistä kahteen euroon.

Pääkaupunkiin suuntaavien merenkulkijoiden ja lentäjien matkanteko sai vuonna 1929 lisää kaivattua kirkasta valoa, kun Helsingin edustaa vuodesta 1748 vartioineeseen merilinnoitukseen Suomenlinnaan rakennettiin majakka.

Merilinnoitussaaren maamerkki, korkealle kohoava Aleksanteri Nevskin kirkko sai suomalaisasun ja sen huipulle sijoitettiin yhdistetty meri- ja lentomajakka. Kirkon tornissa oleva majakka palvelee edelleen lento- ja laivaliikennettä viestittäen Morse-aakkosin neljällä valovälkähdyksellä kirjainta H Helsingin merkiksi.

Majakan juurella vierailee vuosittain satojatuhansia ihmisiä, sillä Suomenlinnan saari on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä.

Suomenlinnan oma rahasarja sisältää Suomen vuoden 2012 metalliset käyttörahat. Sarjaa täydentää Suomenlinnan muistoksi lyöty jetoni, joka on ”Suomen majakat” -teeman seitsemäs muistomitali.

 

Nimellisarvo 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, 1€, 2€, jetoni
Laatu BU
Vuosileima 2012
Lyöntimäärä 25 000
Julkaisupäivä 17.1.2012

 

Avainsanat: bu, suomi, 2012, finland, suomen, suomalainen