Suomi 2014 Rahasarja II Kolikot BU  • Tuotenumero: 03082
  • Saatavuus: Varastossa
  • 47,90€


Suomen Rahasarja 2014/II BU "Kolikot" on omistettu metallirahalle, joka on edelleen ylivertainen maksuväline pienissä ostoksissa ja myös käyttöiältään ylivoimainen. Upea rahasarja sisältää halutut vuoden 2014 suomalaiset kolikot, paitsi kahden euron rahan, jonka sijaan rahasarjassa on molemmat vuoden kahden euron erikoisrahat. 

 

Suomen Rahasarja 2014/II BU "Kolikot" sisältää vuoden 2014 suomalaiset kolikot himmeäkiiltoisina, paitsi tavallisen kahden euron rahan. Sarjassa on sen sijaan mukana molemmat vuoden 2014 kahden euron erikoisrahat. Vuonna 2014 kaikkia tavallisia suomalaisia kolikoita lyötiin ennätyspieni määrä 200 000 kappaletta kutakin, lukuun ottamatta viiden sentin kolikkoa (lyöntimäärä 4,7 miljoonaa).
 
Neljäntenä Kolikot ja keräily -teemassa julkaistava rahasarja kertoo kolikoista maksuvälineenä. Kolikkojen määrä kasvaa maailmassa, koska kolikot ovat demokraattisia ja ne ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä ja luotettavia maksuvälineitä. Kun seteli vanhenee vuodessa, kolikko on käyttökelpoinen kolmenkymmenen vuoden ajan. 
 
Kolikot ovat erityisiä, koska ne ovat osa kansallista maksujärjestelmää ja ne viestivät kansallisesta identiteetistä. Jokaisesta kolikosta kertyy rahaa valtion kassaan, ja ne ovat kaikella tavalla ylivoimaisia pienissä maksuissa nyt ja tulevaisuudessa. 
 
Rahasarja sisältää molemmat vuoden 2014 kahden euron erikoisrahat
 
Kesäkuussa 2014 liikkeelle laskettu erikoisraha juhlistaa taiteilija Tove Janssonia, joka muistetaan parhaiten itsenäisistä, itsepäisistä ja monisäikeisesti elämää tarkastelevista muumeista. Rahan on suunnitellut Jari Lepistö. 
 
Vuoden 2014 toinen kahden euron erikoisraha kunnioittaa arvostettua muotoilija, sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaaraa, jonka tunnettuja teoksia ovat esimerkiksi Domus- ja Mademoiselle-tuolit. Tapiovaara -erikoisrahan on suunnitellut Harri Koskinen, yksi suomalaisen nykymuotoilun kärkinimistä.
 
Ei sisällä tavallista 2€ kolikkoa.
 
Nimellisarvo 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, 1€, 2€ Tove Jansson, 2€ Ilmari Tapiovaara
Laatu BU
Vuosileima 2014
Lyöntimäärä 7 000
Julkaisupäivä 10.11.2014

 

Avainsanat: bu, suomi, 2014, finland, suomen, suomalainen