Suomi 2015 Rahasarja Ensimmäiset rahani BU

  • Suomi 2015 Rahasarja Ensimmäiset rahani BU


  • Tuotenumero: 03255
  • Saatavuus: Loppu
  • 28,50€


Ensimmäiset rahani -rahasarja on uudistunut Muumi-teemaiseksi. Rahasarjassa on mukana myös Muumi-aiheinen muistomitali, oma onnenlantti, johon voit kaiverruttaa esimerkiksi nimen ja syntymäpäivämäärän. Rahasarjassa on yksi jokaista Suomen metallista käyttörahaa vuodelta 2015.

 

Ensimmäiset rahani -kansio on kaunis lahja vastasyntyneelle, kummilapselle tai koulun aloittavalle lapselle. Se on lahja vuodesta, jolloin tapahtui jotakin merkittävää tai vaikka jokavuotinen merkki ajan kulumisesta. 

Vuonna 2015 Ensimmäiset rahani -rahasarja on uudistunut Muumi-teemaiseksi. Pakkauksen kannen kuvassa koko muumiperhe nauttii kylvystä ja muumien seikkailut jatkuvat kansion sisäpuolen sekä takakannen kuvissa. Kansion sisältä löytyy lisäksi muumiaiheinen mitali. Rahasarjalla voi nyt siis hyvin kartuttaa Muumi-keräilijän kokoelmaa.

Rahasarja on kuin aapinen

Lasten oma rahasarja on kuin aapinen: se opettaa monta asiaa rahasta. Aloitetaan koulu vaikka tunnistamalla isoja kolikoita. Sitten edetään numeroihin: yksi euro on sata pientä sentin kolikkoa tai kymmenen kymmenen sentin kolikkoa.

Oma rahasarja herättää uinuvan keräilijän ja kiinnostuksen rahan kauneuteen. Kiiltävät kolikot ovat kauniita. Niissä on hienoja yksityiskohtia, joita voi katsoa suurennuslasilla ja nähdä jotakin uutta. Miksi jokaisessa kolikossa on kaksi L-kirjainta? Missä on Euroopan unioni? Kolikoista nousee paljon vastauksia odottavia kysymyksiä.

Kaiverra tärkeä nimi jetoniin

Kansiossa on mukana onnenlantti, jota keräilijät kutsuvat jetoniksi tai muistomitaliksi. Onnenlanttiin voit kaiverruttaa tärkeän nimen ja päivämäärän omassa kultasepänliikkeessäsi. Muumi-onnenlantin on suunnitellut Erkki Vainio. Lasten Muumi-aiheista rahasarjaa julkaistaan 4000 kappaletta.

 

Nimellisarvo 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, 1€, 2€, mint medal
Laatu BU
Vuosileima 2015
Lyöntimäärä 3 500 set
Julkaisupäivä 8.1.2014

 

Avainsanat: bu, suomi, 2015, finland, suomen, suomalainen